Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@06:24:59 GMT

همایش ملی حکیم سبزواری در سبزوار برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۲۳۶۶۰

همایش ملی حکیم سبزواری در سبزوار برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش حکیم سبزواری برای پنجمین سال پیاپی با همکاری انجمن فلسفه و حکمت کشور و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می شود.

از برنامه های همایش «حکیم سبزواری» رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار حکیم سبزواری با حضو مسئولان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و همچنین عطرافشانی مزار این حکیم بزرگوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برگزاری گارگاه‌های تخصصی و سخنرانی «امیرعباس علی زمانی» از استادان دانشگاه تهران و تعدادی از استادان گروه فلسفه دانشگاه حکیم سبزواری از دیگر برنامههای این همایش ملی است. 

 مرحوم حاج ملا هادی سبزواری معروف به حکیم سبزواری فیلسوف و حکیم برجسته‌ای بود که با ایجاد مکتب در استمرار فلسفه و حکمت متعالیه ملاصدرا در دوره معاصر نقش مهمی ایفا کرد. شرح منظومه حکیم سبزواری کتابی ارزشمند است که با نظمی بی نظیر تمام ابواب فلسفی را شامل شده و به بیان آراء فلاسفه و حکماء پرداخته است و نظرات ملاصدرا و حکمت متعالیه را در باب این آرا به خوبی تبیین کرده است.

حکیم سبزواری شاگردان فراوانی را تربیت کرد که نام ۱۰۵ نفر از این شاگردان در منابع ذکر شده است و از جمله آنها می‌توان به شاگردانی چون شیخ مرتضی انصاری فقیه و مرجع عالیقدر جهان اسلام، ملا اسماعیل عارف بجنوردی، میرزا ابراهیم وثوق‌الحکماء سبزواری، میرزا عباس حکیم دارابی، موسی ‌بن فضل‌الله کلانتری همدانی اشاره کرد.

حکیم حاج ملا هادی سبزواری دانشمند، فیلسوف، شاعر و فقیه ایرانی است که در سال ۱۲۱۲ هجری قمری در شهر سبزوار به دنیا آمد و پدرش حاج میرزا مهدی سبزواری یکی از دانشمندان علوم اسلامی بود.

حاج ملاهادی سبزواری پس از فراگیری علوم مقدماتی، برای تکمیل درس به مشهد رفت و پس از آن برای تحصیل عرفان و فلسفه راهی اصفهان شد و در جلسات درس استادانی از جمله ملا حسین سبزواری، علامه محمد ابراهیم کلباسی، آقا شیخ محمد تقی شیرازی، ملا علی مازندرانی نوری اصفهانی و ملا اسماعیل کوشکی حاضر شد.

ملا هادی در سال ۱۲۴۲ به مشهد بازگشت و پنج سال در حوزه علمیه مشهد و مدرسه حاج حسن مشغول تدریس شد و شاگردان چندی را آموزش داد که از میان آنها می توان به محمد کاظم خراسانی، میرزا حسین سبزواری، ملا محمد کاظم سبزواری، حسین مجتهد سبزواری، عبدالکریم قوچانی، سلطان محمد گنابادی (سلطان علیشاه)، حسن حکیم داماد و محمد یزدی معروف به فاضل یزدی اشاره کرد.

حاج ملا هادی سبزواری علاوه بر احاطه به علوم عقلی و فلسفی غزلهای حکمی و عرفانی هم می سرود و در شعر به «اسرار» تخلص می کرد.

حکیم سبزواری عصر روز بیست و پنجم ذی الحجه سال ۱٢۸۹ قمری در سن ۷۷ سالگی درگذشت و بنای آرامگاه وی در ضلع جنوبی میدان کارگر شهر سبزوار واقع است.

مراسم بزرگداشت حکیم حاج ملا هادی سبزواری روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هشتم و نهم اسفند ماه کنونی در دانشگاه حکیم سبزواری شهر سبزوار برگزار می شود.

کد خبر 4554505

منبع: مهر

کلیدواژه: اصفهان حکمت متعالیه دانشگاه تهران دانشگاه حکیم سبزواری مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی هادی سبزواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قضاوت حقوقی با هوش مصنوعی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!

ایسنا/مازندران دانشگاه شمال آمل با همکاری مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهیدبهشتی و کمیسیون ملی یونسکو همایشی را با حضور محققان دانشگاهی در این دانشگاه برگزار و به چالش آینده که آیا انسان می‌تواند قضاوت را به هوش مصنوعی بسپارد؟ را بررسی کرد.

این همایش شامگاه ۱۹ اردیبهشت با حضور محققان و دانشجویان دانشگاه‌های تهران، شهیدبهشتی، شیراز و دانشگاه شمال آمل با عنوان همایش هوش مصنوعی و حقوق برگزار شد.

رییس دانشگاه شمال آمل درحاشیه این همایش گفت: موضوع تاثیرهوش مصنوعی بر دادرسی هست و با توجه به اینکه هوش مصنوعی برمحیط چگونه هست و چه تاثیری می‌تواند برقضاوت بگذارد، درمیزگردی با حضور کارشناسان این حوزه بررسی شد.

دکترحسین رنجبر افزود: موضوع‌های دیگری در این همایش ازجمله «آیا هوش مصنوعی حریم شخصی انسانها را نقض خواهد کرد یا خیر؟ آیا انسان می‌تواند قضاوت را به هوش مصنوعی بدهد و اینکه آیا هوش مصنوعی می تواند خطاهای انسانی را جبران کند؟» مطرح شد.

وی ادامه داد: امروزه حکمرانی آموزشی وزارت علوم مبتنی بر دانشگاه‌های حکمت بنیان و دانشگاه‌های سودآور و فایده مدار است و در زمان حاضر آموزش به تنهایی کافی نیست و دانشگاه‌ها به دنبال مهارت محوری هستند مانند دادگاه مجازی که درقالب این همایش در دانشگاه شمال برگزار شد.

رییس دانشگاه شمال ادامه داد: مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها، یکی از مسئولیت‌های مهم محسوب می‌شود که درهمین زمینه آیین نامه مسئولیت اجتماعی نیز در دانشگاه شمال نوشته شد.

رنجبر تصریح کرد: دانشگاه‌های امروز به عنوان دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم هستند که از آنها به عنوان دانشگاه‌های تمدن ساز و فرهنگ آفرین و ثاثیر گذار بر جامعه یاد می‌شود.

این همایش در قالب دو نشست تخصصی با حضور محققان دانشگاه‌های معتبر کشور و دانشجویان رشته‌های حقوق پیگیری شد.

همچنین دراین همایش از کتاب «عدالت کیفری فن آورانه وحقوق بشر» که مقاله‌های زیادی درخصوص هوش مصنوعی، عدالت کیفری و فن آورانه شدن دادرسی‌های کیفی با رویکرد حقوق بشری وجرم شناسی تدوین شده بود، رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قضاوت حقوقی با هوش مصنوعی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!
  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • نخستین همایش هوش مصنوعی در برخوار برگزار شد
  • آغاز برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه الکامپ از ۸ تیر ماه
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود